Riddarängen – Ett nytt bostadsområde i Mantorp

Upp till 100 nya bostäder på bästa läge i Mantorp

I villasamhället Mantorp bor ca 4 000 invånare på lagom avstånd till det mesta. Två mil från Linköping, en mil från Mjölby. Mantorp ligger längs E4:an och Östgötapendeln stannar vid ortens järnvägsstation flera gånger om dagen. Här bor du nära naturen, Sveriges nationalarena för motorsport, travbana och köpcentrum med mera.

Vi bygger ditt drömboende i Riddarängen

Mellan villaområdet Olofstorp och centrala Mantorp planerar ÖstgötaHus att medverka i uppförandet av ett helt nytt bostadsområde. Området heter Södra Rydja och ligger i Mjölby kommun. Projektet omfattar upp till 100 bostäder i form av småskalig bebyggelse av villor, radhus och kedjehus.

Föregående
Nästa

Intresseanmälan

Vallastaden – Tre stadsradhus i två plan

Östgötahus bygger vidare i Linköpings nya stadsdel

I Vallastaden är alla hus olika. Mångfalden av färger, fasader, material och takhöjder ger form och liv åt en stadsdel olik alla andra. Idén har varit att ta tillvara på områdets brokighet, gå i spetsen för hållbara lösningar och skapa naturliga miljöer som främjar möten mellan människor i vardagen.

Beskrivning av området

Strax väster om Linköpings innerstad möter du en helt unik stadsdel. Här har ingen arkitekt fått rita två hus bredvid varandra. Totalt var 40 aktörer och en rad olika arkitektfirmor inblandade i att bygga de första tusen bostäderna i nya Vallastaden. Resultatet är ett omväxlande bostadsområde med villor, radhus, omsorgsboende, bostadsrätter och hyresrätter om vartannat.

Mycket finns redan i Vallastaden. Som restauranger, frisör och kemtvätt. I närområdet ligger Linköpings universitet, Mjärdevi Science Park och Universitetssjukhuset. Att cykla till centrum tar cirka 15 minuter. Lokalbussarna avgår flera gånger i timmen.

Föregående bild
Nästa bild

Tre radhus med äganderätt

ÖstgötaHus bygger nu tre nya lågenergiradhus i Vallastaden.

Radhusen uppförs med träbyggnadsteknik i 2 plan. Entréerna ligger mot söder med Hugo Thorells gata och bäckparken. Alldeles intill finns också Vallastadens centralt placerade torg, Alva Myrdals plats. Husen säljs som äganderätt på friköpt tomt med plats för en privat trädgård.

Här har du stora möjligheter att påverka både planlösning och interiör. Modellen för den arkitektoniska framtoningen är modern och funktionell. 

Genom vardagsrummet tar du dig ut till fastighetens färdigplanerade och grönbesådda trädgård. Tomterna har plats för ett fristående förråd (tillval).

Energiförbrukningen i radhusen kommer att vara lägre än gällande byggregler. Bättre isolering och effektiv värmeåtervinning gör boendet både billigt i drift och bra för miljön.

Som ägare till ett radhus i Vallastaden blir du även andelsägare i ett intilliggande felleshus. Där har du tillgång till övernattningslägenhet samt mer utrymme för odling och samvaro.

 

Intresseanmälan

Anmäl intresse hos Bjurfors, ansvarig mäklare Mats Warnelius.
070-8 123 123  [Mobil]
013-560 33 23  [Direkt]
e-post  mats.warnelius@bjurfors.se

BRF Emblagård – Radhus i småskalig trädgårdsstad

Emblagård i Vikingstad – här vill man bo, här vill man stanna.

Med mindre än 10 minuter med bil från Linköping och bara 6 minuter med pendeln, ligger Vikingstad. Här bygger vi nu 38 bostadsrätter i radhusform. Trädgårdsstaden Emblagård präglas av en tät och låg radhusbebyggelse omgärdad av grönskande parker.

Projektbeskrivning

Alla byggnader i Emblagård uppförs med trästomme vilket är den mest resurssnåla och därmed den mest miljövänliga byggtekniken för småhus. Byggelementen tillverkas lokalt i egen regi nära Vikingstad, vilket gör byggprocessen rationell med korta transportsträckor.

Emblagård erbjuder möjligheten till odling och självhushållning. 80% av den planterade grönskan på kvartersmarken består av fruktträd och bärbuskar.  Förutom gemensam odling på gården samt möjlighet till en egen liten odlingstäppa till varje radhus har vi utvecklat möjligheten till självhushållning.

Föregående bild
Nästa bild

En gemensam multifunktionell byggnad, kallad ”ladan”, inrymmer bland annat utrymmen för sammankomster och gemensamma funktioner för enklare verkstadsarbeten, bibliotek mm. Ladan består av ett stort flexibelt ”Raw Space” med slitstarka material och ytskikt som lätt kan anpassas efter alla möjliga behov.

Parkeringsplatsen är i huvudsak placerad i kvarteret med begränsad genomfart för bilar, vilket främjar barnens användande av gården.

Våra hus är sköna att bo i, med sin tysta och ljuddämpande trästomme. Radhusen byggs med hög tillgänglighet och sunda Svanenmärkta material.

Den varierade geometrin inom byggnaderna, sadeltaksmotiv och kulörer i jordfärgsskala bidrar till en harmonisk koppling till omgivningen. Planlösningarna är effektiva och genomtänkt utformade för så hög boendeupplevelse som möjligt. Kvaliteter som rundgång, möjlighet till extra sovrum, generösa ytor för samvaro och hemarbete finns generellt i bostäderna.

Här vill man bo, här vill man stanna. 

Intresseanmälan

Anmäl intresse till oss på Östgötahus genom att använda formuläret nedanför.

Sväm – Förverkliga husdrömmen vid Vätterns strand

Nu kan du bygga ditt drömhus vid Vättern

Mitt i landet, i hjärtat av ett storslaget naturlandskap – det fantastiska läget i Sveriges fjärde storstadsregion förvandlar Sväm i den lilla kommunen Ödeshög till en plats med stora fördelar. Här ska du bo om du vill kombinera små avstånd med naturnära upplevelser och ljusa framtidsutsikter.

Beskrivning av området

Sväm är vackert beläget vid Vätterns östra kant, cirka två kilometer sydväst om Ödeshögs tätort. Här ska ett helt nytt område med naturnära villor växa fram på 47 nyexploaterade tomter. I första etappen kan vi på ÖstgötaHus erbjuda dig möjligheten att bygga hus på en av de nio mest attraktiva tomterna.

Föregående
Nästa

Sväm erbjuder en perfekt blandning av närhet till storslagen natur, större städer och närservice. I tätorten finns allt du behöver i vardagen, såsom butiker, skolor, vård och omsorg, restauranger, bussförbindelser, idrottsplatser, bibliotek, systembolag och mycket annat.

Mellan Sväm och Ödeshög är det bara minuter som skiljer. Längs bilvägen planeras en gång- och cykelbana. Östgötatrafiken har hand om kollektivtrafiken.

Nio sjönära tomter med fantastiska möjligheter

Tack vare flexibla konstruktionslösningar som är oberoende av varandra kan vi på ÖstgötaHus bygga hus efter dina önskemål. Ett hus som du vill bo i. Som villaägare i Sväm kan du vara med och påverka allt från material och ytskikt till antal plan, planlösning och rumssamband.

I din villa är det du som bestämmer antal plan, planlösning och rumssamband. Huset kan byggas i ett plan, två plan eller 1,5 plan med inredd vind i kombination med högre takvinkel. Högsta bruttoarea är 250 m².

På tre av tomterna finns möjligheten att bygga ett sluttningshus som tillval. Alla tomter erbjuder även tillvalsmöjligheten att bygga en komplementbyggnad på upp till 50 m².

Intresseanmälan

Vi berättar gärna mer om fördelarna med ett ÖstgötaHus

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig